Welkom in mijn galerie.
Hier vindt u mijn grafische werk
en foto's.

[English]

[Espa�ol]

 

Mijn belangstelling voor kunst was altijd al aanwezig, maar pas in het begin van de jaren '80 begon ik mij te wijden aan de kunst van de grafiek. De verschillende druk technieken heb ik mij eigen gemaakt in het Grafische Atelier te Alkmaar waar ik de afgelopen 20 jaar als beheerder heb gewerkt.

Mijn werk is zowel in Nederland als in het buitenland tentoongesteld. Delen van mijn werk bevinden zich in particuliere en publieke collecties.

Waarom grafiek?
Grafiek is de verzamelnaam voor alles wat gedrukt is, het is de ideale taal voor het verspreiden van idee�n en gevoelens. Kenmerkend voor grafiek is dat het niet bij ��n afdruk blijft, wat gunstig is voor het benaderen van meer mensen. Elk afdruk is het eigenlijke kunstwerk.

De foto's zijn gedrukt door middel van de alternatieve fotografische technieken zoals gomdruk en kooldruk, die werden gebruik in de 19 eeuw door de pioniers van de fotografie. Vandaag de dag zorgen de ontwikkelingen in computer- en printtechniek, die het mogelijk maken om de benodigde negatieven met een hoge kwaliteit af te drukken, voor "verjonging" van het proces . Met als resultaat het cre�ren van nieuwe artistieke mogelijkheden.

Is mijn werk abstract?
Ja en nee...mijn grafiek is weliswaar "abstract" maar met herkenbare elementen, het terugbrengen van mens- en dierenvormen tot symbolen is een belangrijk element in mijn werk. Ook het combineren van "bijna fotografische" beelden met puur abstracte vormen is een weg die ik graag neem".